понеділок, 6 лютого 2017 р.

10 interesting blogs for English learners.


Fluent in 3 months

Ірландський поліглот Бенні Льюїс їздить по світу, виступає на TEDx та навчає людей, що мова потрібна не для зубріння, а для спілкування. Квінтесенція його педагогічного методу – девіз «Розмовляти з першого дня!». Бенні можна вірити: він досконало володіє 7 мовами, а ще 4 може впевнено підтримати бесіду. Отже, Бенні поганому не навчить. А навчить, як можна здогадатися з назви його ресурсу і однойменної книжки, вільно говорити іноземною за 3 місяці.

Більш авторитетним джерелом всього англійського може бути хіба що «національне надбання Британії» Стівен Фрай. Він, на жаль, не присвятив вивченню мови окремий сайт, а от БіБіСі постаралися. Сторінка проекту завжди триматиме в курсі новин: наприклад, з подкасту можна дізнатися, що цікавого розкопали дослідники про шекспірівський вислів «strange bedfellows», а відеоексперимент доведе, хто сильніший – айфон чи ФБР.

Multilingua 

Який зв’язок між буріто та іспанською поезією? Чим насправді харчуються ірландці, крім легенданих рагу та пива «Гіннес»? Як фразеологізми мандрують з однієї мови в іншу? Блог Ксенії присвячений практичним темам та цікавим мовним питанням. Усе, що стосується життя та спілкування в Британії, США, Іспанії, Франції, Італії знаходить відображення в її постах.

PhraseMix

Назва блогу говорить сама за себе: це мікс з англійських фраз, і не будь-яких, а тих, які: а) звучать природно; б) будуть корисні; в) легко запам’ятовуються. Ідеологія ресурсу проста: гарно знають мову не ті, хто окремо вчать слова і граматику, а ті, хто використовують живі і яскраві словосполучення. Для цього PhraseMix пропонує щодня вивчати по одному вислову (для цьогго треба підписатися на платний курс) або отримувати інформацію безкоштовно – блог на сайті та фейсбук-сторінка проекту інформуватимуть про найголовніше.

The Mezzofanti Guild

Кардинал Джузепе Меццофанті у XVIII-XIX ст. жив в Італії і, як вважається, ніколи не покидав країни, але при цьому знав 38 (за іншими джералами – 39) мов. До чого тут він? Історія спраглого до знань кардинала, який самостійно вивчив мови, хоча не мав інтернету та навчальних матеріалів на відстані витягнутої руки, в наш час настільки вразила простого лінгвіста Донована з Австралії, що він заснував «Гільдію Меццофанті». Мета спілки – об’єднати всіх любителів мов, в легкій формі дати поживу для їхнього розуму та надихати на подальше вивчення предмету.

Learn English with Preply

Preply – це сервіс для пошуку вчителя у вашому місті або по скайпу. На сайті представлені різні мови, а от блог концентрується на вивченні англійської. З нього можна дізнатися, як завдяки розумним виразам отримати перевагу в суперечці, які фразові дієслова означають, що вас запрошено на вечірку, та як пожартувати про гроші та роботу, щоб вас зрозуміли. А ще тут можна зустріти корисну інформацію, яка напряму не пов’язана з лінгвістикою, але може колись врятувати життя: наприклад, які закуски підходять до білого сухого вина, а які до портвейна.

Fair Languages

Онлайн-журнал збирає тренди та поради у сфері вивчення мов. Цікаво, що акцент зроблено на технологічній складовій: тут розміщують огляди програм, мобільних додатків та ресурсів, що пропонують нові підходи до навчання. Блог буде особливо корисний вчителям і тим, хто вивчає мови самостійно.

ielanguages

Сайт обіцяє безкоштовні матеріали та цілі курси з вивчення 21 мови. Найсвіжіший – електронний підручник у форматі PDF, присвячений німецькій. В ньому можна знайти 160 сторінок граматики та лексики, реальні фото Німеччини та Австрії та 2 години аудіо, записані носіями мови. Крім того, в блозі зібрана корисна інформація з інших ресурсів, а час від часу можна натрапити на купони зі знижкою. Наприклад, для безкоштовного проходження курсу з англійської вимови на Udemy.

Fluent Language

Основна діяльність Керстін Хемс – книги та онлайн-курси для тих, хто самостійно вивчає англійську, німецьку та французьку. В блозі ж вона ділиться любов’ю до мов та порадами для саморозвитку, причому нетиповими. «Що я дізналася про вивчення мов за годину занять йогою», «Солодкі хитрощі під час вичення французької», «Приборкання дракона: мій звіт про 3 місяці вивчення валлійської» – ось лише деякі з заголовків.

Learn English від British Council

Дізнавайтеся, що спільного у Бітлз, Нельсона Мандели та серіалу «Стартрек», пізнавайте чарівний світ ідіом та проходьте швидкі тести на сторінці освітнього проекту Британської ради. Контент не дублює навчальні матеріали на основному сайті, тому нудно не буде!